joi, 9 noiembrie 2017

Massaman Curry





Această rețetă este o specialitate thailandeză, mai precis din sudul Thailandei, căci așa zisul "Massaman curry"  este o pastă  picantă  dar nu foarte iute,  al cărei nume  se poate traduce prin curry-ul crediciosului  musulman , căci sudul Thailandei este locuit cu precădere de o populatie musulmană, în cazul în care în magazinele cu specialități  asiatice nu găsiți acest tip de pastă,  puteți  folosi și curry roșu  care nu e așa  iute sau 1-2 lingurițe de praf de curry.
Acum că am lamurit lucrurile, mai trebuie săvă spun că rețeta este a prietenei mele Carmen, ea a și pregătit-o pentru noi toți și a și surprins intr-o serie de imagini  digitale toate fazele de pregătire. 
Produsul finit  este o mancare sățioasă , totusi fără carne, cu puține calorii,  ( folosirea de tofu este facultativă, caci voi puteți să îl înlocuiți  cu bucățele de piept de pui) și care se seveste cu orez aromat, de tipul Iasomie sau Basmati.

Pentru 4 portii avem nevoie de :
aproximativ  o lingura pastă  de curry Massaman ( Massaman curry este foarte aromat si trebuie dozat cu grija )
o conservă de lapte de cocos
 un ardei roșu
2 -3 morcovi
o ceapă
 150g de mazăre congelată
o tulpină de țelinătr
250 g  de germeni de soja
200g  Tofu
două linguri de ulei
   sare și piper
   o linguriță de praf de curry
  sos de soja
250g   orez tip Basmati sau Iasomie


Curățăm și tăiem bastonașe legumele.
Tăiem tofu cubulețe, il anestecăm cu sosul de soja si presărăm praf de curry apoi il marinăm  la rece.  Călim ceapa, fără să se coloreze, în ulei, adăugăm pe rând morcovii, țelina, ardeiul apoi mazărea și pasta de curry. În cazul în care nu găsim acest tip special de curry putem folosi curry roșu. 

Legumele trebuie să rămână crocante. Adăugăm cubulețele de tofu, laptele de cocos.




Mai dăm câteva clocote după care dregem cu sare și piper. Pregatim orezul, il fierbem in apa in proportie 1/2 adica o parte orez dou parti apa, il săram după gust. 
Servim massaman curry cu orez fiert. Aș mai dori să adaog  că aveti libertatea de a folosi și alte legume, conopidă  sau broccoli sau orice altceva mai exotic,ce vă ispiră . De asemenea,  cum am mai amintit, puteti inlocui tofu cu bucatele de piept pui.

Si iată , am realizat , precum v-am promis, impreună, step by step,   un fel de mancare original și sățios  ! 




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu