miercuri, 21 februarie 2018

Frittata cu anghinare si spanac

                                                  

Iată o rețetă pe care am primit-o recent de la Arjana și pe care doresc să v-o impărtășesc cât mai repede. Este vorba de o omletă coaptă la cuptor, modern spus "fritatta"
O retetă care poate constitui un dejun copios de duminică dimineața, când se adună toată familia, si pe care o putem pregăti si in două etape, ingredientele vegetale cu o zi înainte, finalizarea in ziua în care o servim. O salată de roșii mi se pare foarte potrivită, lângă ! 
Pentru pot porții avem nevoie de : 
500 g de spanac congelat bine stors 
1/2 ceașca de ceapă vedre , tăiată  mărunt  ( o legătură de ceapă ) 
3/4 de cească de anghinare din conservă tăiată marunt ( 250-300 g ) 
Un ardei roșu 
Un cățel de usturoi 
O linguriță de marar verde tocat 
Opt ouă 
Patru albușuri 
Două linguri  de parmesan 
75 ml de lapte parțial degresat 
Sare piper 
Junătate de ceașcă de brânză feta  ( 100 g ) 

Incălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem o tavă potrivită cu ulei 
Intr-un bol amestecăm zarzavaturile, respectiv anghinarea cu spanac, ardei roșu tăiat mărunt, usturoi, ceapă, marar. Amestecul îl așezăm in tavă . Intr-un altbol potrivit batem ouăle, albușurile, laptele, parmesanul, sarea si piperul, brânza feta. Tunăm amestcul peste verdețurile din tavă . Coacem la temperatura indicată ( 180 grade Celsius) timp de 30-35 de minute. Facem testul intepând omleta cu un cuțit care trebuie să rămână curat. Lăsam sa se odihnească timp de 10 minute după care tăiem în 8 părți egale. Servim cald, cu salată ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu