vineri, 27 aprilie 2018

Empanadas cu carne de pui

                                                 

 Arjana se inspiră des din blogul culinar al lui Adi Hadean. Rețeta aceasta aparține de fapt unei tinere doamne care scrie și ea în acest blog, Olguța Iliescu e numele ei. Ne-a plăcut, am preluat, vă povestim și vouă .

Aluatul e foarte bun, se pregătește ușor și se poate umple cu te miri ce, sărat sau dulce. 
Noi am rămas la rețeta originală, deși pot să imi închipui bine o umplutură cu somon și spanac, de exemplu, sau una cu mere rase și călite în unt. 
Din cantitățile inșiruite de noi vor ieși cam 15 bucăți, depinde și cât le faceți de mari .

Iată cantitățile : 
220 g de unt rece 
300 g de făină 
Un praf de sare 
180 g de smântână acră, cu cel puțin 20 % grăsime 
Pentru umplutură: 
Un piept de pui , cam 250-300 g tăiat mărunt 
Două linguri de ulei vegetal neutru 
O ceapă verde
Doi căței de usturoi 
4-5 ciuperici champignon mărunțite 
100 g de frunze de spanac proaspete 
Un vârf de cuțit de boia de ardei ușor iute 
O lingura de pătrunjel verde tocat 
Sare 
Piper 
Un ou pentru uns
Amestecăm untul rece tăiat bucătele cu faina si cu sarea până totul capătă o consistență nisipoasă. Adăugam smântâna și frământăm repede un aluat omogen pe care îl lăsăm două ore să se odihnească la rece. 
Între timp pregătim umplutura. 
Călim in ulei fâșiile mărunte de carne de pui, adăugam ceapa și usturoiul, când s-a înmuiat carnea, spanacul si frunza de pătrunjel, dăm gust cu sare , piper și boiaua iute sau chilli dacă ne place mai picant. 
Lăsăm umplutura să se răcească . 
Întimdem aluatul subțire, cam 3-4 mm . Taiem cerculete cu un diametru de 4-5 cm, le umplem pe o parte cu umplutura noastră, ungem marginile cu ou bătut și le pliem obținând niște plăcintele in forma de semilună . Le ungem cu ou și le coacem în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius timp de 10-15 minute până cresc si devin aurii. 
Sunt minunate ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu